Minimodule Tekenen

Minimodule Tekenen (verschijnt volgend schooljaar)

Minimodules zijn modules die iets beperkter zijn in omvang en thematiek. De minimodule Tekenen is een heel speciale module om meerdere redenen. 

Het wordt onze eerste module die je met een hele groep tegelijk kunt doen. Bijvoorbeeld in een klas of plusklas. De opdrachten worden zo gemaakt, dat ze te lezen zijn via een digibord en de antwoorden op een printblad of in een schrift gegeven kunnen worden. Daarnaast zijn er veel tekenopdrachten die door een hele groep uitgevoerd kunnen worden. 

Het is ook een module die bedoeld is voor iedereen die van tekenen houdt, maar ook voor kinderen die het moeilijk vinden om te tekenen, die het wel zouden willen, maar angst hebben dat ze 'het niet kunnen'. Of voor kinderen die bang zijn omdat ze altijd denken niet op papier te krijgen wat ze voor zich zien. 

We nemen je stap voor stap mee in technieken en in theorie. Maar ook gaan we opdrachten maken waarbij het niet uitmaakt hoe je tekent. We gaan tekenen zoals grotbewoners, zoals 'primitieven' en zoals kunstenaars die 'maar wat doen'. Je zult zien dat creativiteit allerlei vormen aan kunnen nemen. En dat tekenen superleuk is, ook als je 'het niet zo goed kan'. 

Vanaf groep 6 (4e leerjaar)