Informatie voor leerlingen

Hoi!

Wat ontzettend leuk dat je een kijkje neemt op onze website. Misschien ga je er zelfs mee werken?

Voordat je aan de slag gaat willen we je een aantal dingen vertellen. We willen je laten zien hoe deze website werkt. Dat is wel handig toch? We willen je ook laten zien waar hoogbegaafde kinderen in het onderwijs problemen mee kunnen ervaren, valkuilen noemen we die.

Hoogbegaafd

Misschien ben je hoogbegaafd en misschien ook niet. Maakt helemaal niet uit. Hoogbegaafd is sowieso een misleidend woord. Wij praten liever over denkmensen. Hoogbegaafd klinkt alsof je beter bent dan anderen en ook alsof je alles al moet kunnen. En dat is onzin. Het is juist zo dat je als denkkind vaak tegen een aantal dingen aanloopt waar je méér moeite mee hebt dan anderen. We gaan je dat uitleggen. Meer informatie over hoogbegaafdheid vind je onder het kopje Info leerlingen/Slim of hoogbegaafd. Het is echt goed om dat even te lezen.

Valkuilen

Denkkinderen doen vaak best rare dingen op school. Ze leren anders dan anderen. En dat is best lastig. Dit geldt niet voor jullie allemaal hoor. Ieder mens is anders. Maar hoogbegaafden hebben vaak last van valkuilen, zoals wij ze noemen. En deze website probeert je daarbij te helpen. We gaan je helpen die ‘valkuilen’ te herkennen en er mee om te gaan. Het grappige is dat valkuilen misschien negatief klinkt, maar je hebt ze ook wel een beetje nodig. Om verder te komen in je leerproces.

Deze website is er niet alleen voor denkkinderen, maar voor álle kinderen die andere dingen willen leren én op een andere manier. En juist omdat je op een andere manier gaat leren, ga je ook in een aantal valkuilen donderen. Kijk maar eens of je al wat van die valkuilen herkent. Meer informatie over die valkuilen vind je onder het kopje Info leerlingen/Valkuilen

Gebruikstips

Onder de gebruikstips vind je informatie over hoe je met deze website aan de slag gaat. Je vindt er ook een alfabetische lijst waarin je snel kan opzoeken hoe alles werkt, bijvoorbeeld hoe je inlogt, waar je je cijfers kunt vinden en nog veel meer.  goed om dat even te lezen. Je vindt alle praktische info onder Info leerlingen/Gebruikstips.